Tänään kuulin, että isäni uusi vaimo saa osuuden tästä talosta, jos isälle tapahtuu jotakin. Meidän talosta! Josta isä muutti pois, toisen naisen luo! Ei käy laatuun minusta. Minusta tuntuu etten voi muuttaa pois kotoa, koska olen viimeinen lapsi täällä ja äiti jäisi niin yksin, ja tämä on niin iso talo. Jos taas tämä talo myydään, rahoista menee ilmeisesti puolet isälle ja puolet sille naiselle. Tai jotain. Joka tapauksessa äidille ei jää riittävästi asunnon ostamiseen kaupungista, ainakaan keskustasta, ja hän ei halua laitamille. Sitten on sama (tai parempi) asua täällä, missä on paljon tilaa ja puutarha. Eikä tarvitse maksaa yhtiövastiketta tai muita.

Haluaisin muuttaa kaupunkiin. Me käytiin jo katsomassa yhtä asuntoa, joka olisi kyllä aika hyvä. Siinä oli kolme makuuhuonetta ja iso olohuone, kaksi vessaa, keittiö ja vaatehuone. Siellä olisi kyllä riittävästi tilaa kolmelle tytölle. Yksi huoneista vaan on tosi pieni ja yksi ihan valtava, niin että siitä saattaa tulla keskustelua. Asunto on aikanaan ollut kahtia jaettu, herrasväen puoli ja palvelijattaren valtakunta eli kamari ja keittiö. Se keittiön takainen kamari olisi kyllä kiva, jos vaikka vielä sovittaisiin vuokra niin, että siitä maksaa vähemmän. Ei ehkä tarttis käydä töissä opiskelun ohella...

No, sen nyt näkee, saadaanko me se vai meneekö se jollekulle muulle. Kiinnostuneita siellä ainakin oli riittävästi ja vähän liikaakin. Olis kyllä kiva muuttaa taas omilleen.